https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/94A4371.jpg

Kenia - Rongai en Kampi Ya Moto

25 km leidingnetwerk

2.000 huisaansluitingen

10.000 mensen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A4431.jpg

Rongai en Kampi Ya Moto zijn twee dorpjes in de buurt van Nakuru in Kenia, in dit gebied wonen in totaal meer dan 30.000 mensen. Zij zijn boer, of verdienen geld door eigen verbouwde groenten te verkopen. De mensen zijn arm en goed drinkwater is er helaas nog niet. De mensen maken gebruik van drinkwater uit de rivier, of van geboorde putten. De kwaliteit van dit water is niet goed. Daarnaast moeten de mensen ver lopen voor dit water.

Om ervoor te zorgen dat deze mensen straks toegang hebben tot goed en betrouwbaar drinkwater, zal dit gebied worden aangesloten op het bestaande waterleidingnetwerk van het lokale waterbedrijf NARUWASCO. Hiervoor is een plan gemaakt en een technisch ontwerp uitgewerkt. In totaal wordt er 25 km waterleidingnetwerk aangelegd. Er wordt lokaal een aannemer geselecteerd die dit uit gaat voeren. Daarnaast bouwen we twee waterkiosken; een soort waterwinkeltjes waar mensen straks een jerrycan kraanwater kunnen vullen voor een betaalbare prijs. Ook kunnen de inwoners die dit willen en kunnen betalen met subsidie een huisaansluiting aanvragen. In eerste instantie krijgen hierdoor straks al 10.000 mensen in dit gebied toegang tot schoon en betrouwbaar drinkwater.

Nieuws uit Rongai en Kampi Ya Moto

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Rongai-6-Mile-3.JPG

6-Mile doneert €5.000 aan Water for Life project in Rongai en Kampi Ya Moto

6-Mile heeft €5.000 gedoneerd aan het Water for Life project in Rongai en Kampi Ya Moto. Deze dorpjes worden aangesloten op het bestaande waterleidingnetwerk waardoor 10.000 mensen toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/Naruwasco-Logo.jpg

Wij werken sinds 2015 samen met het lokale waterbedrijf NARUWASCO om de drinkwatervoorziening te verbeteren en ervoor te zorgen dat meer mensen toegang krijgen tot veilig en betrouwbaar drinkwater. NARUWASCO is een publiek waterbedrijf. In totaal wonen er meer dan 1,3 miljoen mensen in dit gebied. Op dit moment heeft nog maar 30% toegang tot goed en betrouwbaar drinkwater.