https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/94A4371.jpg

Kenia - Rongai en Kampi Ya Moto

25 km leidingnetwerk

2.000 huisaansluitingen

10.0000 mensen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A4431.jpg

Rongai en Kampi Ya Moto zijn twee dorpjes in de buurt van Nakuru in Kenia, in dit gebied wonen in totaal meer dan 30.000 mensen. Zij zijn boer, of verdienen geld door eigen verbouwde groenten te verkopen, of houden van dieren. De mensen zijn arm en goed drinkwater is er nog niet. De mensen maken gebruik van drinkwater uit de rivier, of van geboorde putten. De kwaliteit van dit water is niet goed. Daarnast moeten de mensen ver lopen voor dit water.

Om ervoor te zorgen dat deze mensen straks toegang hebben tot goed en betrouwbaar drinkwater, zal dit gebied worden aangesloten op het bestaande waterleidingnetwerk van het lokale waterbedrijf NARUWASCO. Hiervoor is en plan gemaakt en een technisch ontwerp uitgewerkt. Zo zal er in totaal 25 km waterleidingnetwerk worden aangelegd. Er zal lokaal een aannemer worden geselecteerd die dit gaat doen. Daarnaast zullen we twee waterkiosken bouwen. Dit zijn een soort waterwinkeltjes waar mensen straks een jerrycan kraanwater kunnen vullen voor een betaalbare prijs. Ook kunnen de inwoners die dit willen en kunnen betalen met subsidie een huisaansluiting aanvragen. In eerste instantie zullen hierdoor straks al 10.000 mensen in dit gebied toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater.

Onze Partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/Naruwasco-Logo.jpg

Wij werken sinds 2015 samen met het lokale waterbedrijf NARUWASCO om de drinkwatervoorziening te verbeteren en bij te dragen dat meer mensen toegang krijgen tot veilig en betrouwbaar drinkwater. NARUWASCO is een publiek waterbedrijf. In totaal wonen er meer dan 1,3 miljoen mensen in dit gebied. Op dit moment heeft nog maar 30% toegang heeft tot goed en betrouwbaar drinkwater.