https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/IMG_1353.JPG

Ghana - Drinkwater in Santeo

9,3 km leidingnetwerk

1.200 huisaansluitingen

15.000 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG_1368.JPG

In Santeo zijn twee lage inkomenswijken, Agbeshie Laryea en Royal City. De meeste mensen die hier wonen zijn kleine boeren. De huishoudens maken gebruik van water geleverd door tanks en uit bijvoorbeeld de rivier.

Daarom gaan we samen met het waterbedrijf Ghana Water Company Lt.d. aan de slag gegaan. In totaal zullen we 9,3 km leidingnetwerk aanleggen en kunnen we voor 1.200 huishoudens een gesubsidieerde aansluiting aanbieden. De prijs van een aansluiting is namelijk veel te hoog voor de meeste gezinnen in de wijk. Als het project is afgerond hebben straks 15.000 mensen toegang tot een duurzame drinkwatervoorziening.

Nieuws uit Santeo

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/3.jpg

Inwoners van Amasaman en Santeo zijn klant bij het waterbedrijf

Stel je eens voor dat je iedere dag uren bezig bent om water te halen. Gelukkig is dit voor inwoners van Amasaman en Santeo in Ghana nu niet meer het geval. Ze zijn nu klant bij het lokale waterbedrijf en hebben een eigen kraan aan huis.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/GWCL.jpg

Al sinds 2012 werken wij samen met het lokale waterbedrijf Ghana Water Company Ltd. Samen hebben wij al meer dan 26 projecten afgerond. Al meer dan 143.000 mensen in de lage inkomenswijken hebben nu toegang tot drinkwater. Ook werkten wij samen met de gemeenten Tamale, Cape Coast, Elmina en Accra samen om water en sanitaire voorzieningen te verbeteren op scholen. In totaal hebben wij op meer dan 140 scholen gewerkt.