https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Knipsel.PNG

Malawi - Een waterkiosk in Mangochi

13 km waterleiding

20 waterkiosken

6.800 mensen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Knipsel2.PNG

In Mangochi, een stad in het zuiden Malawi, wonen veel arme mensen in buitenwijken. Deze mensen komen vaak rond door zelf verbouwde groenten op de markt te verkopen. Juist in deze buitenwijken is meer dan de helft van de mensen aangewezen op vervuild en zout drinkwater uit waterputten, rivieren en stroompjes.
Het is hier vaak de taak van vrouwen en meisjes om water te halen. Omdat ze vaak ver moeten lopen naar een waterput of rivier, gaan meisjes niet naar school en kunnen vrouwen niet werken. Water for Life ondersteunt, samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven, het lokale waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor de waterlevering in dit gebied. Samen zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat mensen in de buitenwijken van Mangochi toegang krijgen tot schoon en betrouwbaar drinkwater. Hiervoor leggen we 13 kilometer waterleidingnetwerk aan en bouwen we 20 kiosken. Bij deze ‘waterwinkeltjes’ kunnen de mensen straks voor een betaalbare prijs schoon en betrouwbaar drinkwater kopen. Het project is gestart om 6.800 mensen in Mangochi toegang tot goed en betrouwbaar drinkwater te geven. Hierdoor hoeven meisjes en vrouwen geen lange afstanden meer te lopen om vervuild water te halen.

Nieuws uit Mangochi

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/2019-Malawi-Mangochi-before-project-6.jpg

Ingenieurs Hestings en Kirei helpen inwoners Mangochi, Malawi

In het gebied rondom de stad Mangochi in Malawi ontwierpen en bouwden ingenieurs Hestings en Kirei, met steun van Water for Life een netwerkuitbreiding met 20 waterkiosken. Hierdoor hebben inwoners vanaf eind 2021 drinkwater van goede kwaliteit.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Knipsel2.PNG

In Mangochi, Malawi krijgen 6.800 mensen schoon drinkwater

In Mangochi, Malawi kunnen 6.800 mensen binnenkort veilig en betrouwbaar drinkwater kopen bij een waterkiosk in de buurt. Hierdoor hoeven meisjes en vrouwen geen lange afstanden meer te lopen om water te halen. De toegang tot water, ieders basisbehoefte, is dus niet alleen goed voor de gezondheid van mensen, maar biedt ook meer educatieve kansen voor meisjes en bevordert de economie.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/srwb.png