https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/rwanda.jpg

Rwanda - Drinkwater in tien arme dorpen in Rwamagana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/rwanda-2.jpg

Rwamagana is een gebied in het westen van Rwanda. In dit gebied zijn tien dorpen geselecteerd voor een Water for Life project. Dit zijn dorpen waar drinkwatervoorziening hard nodig is en waar voornamelijk arme mensen wonen. Veel inwoners zijn teruggekomen uit buurlanden nadat zij gevlucht waren. In totaal wonen hier 7,310 mensen.

Het lokale waterbedrijf heeft nooit geïnvesteerd in een goed leidingnetwerk. Hierdoor moeten de mensen in de buurt water halen bij publieke waterpunten, waarvoor ze soms bijna 1 kilometer moeten lopen. Vaak is er bij het waterpunt niet eens genoeg water beschikbaar en staan er lange wachtrijen. In twee dorpen moeten mensen lopen naar een open put en in het regenseizoen vangen de mensen vaak het regenwater op om te drinken.

Samen met het lokale waterbedrijf gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat iedereen in het projectgebied een watervoorziening heeft die past bij de wensen en mogelijkheden van de familie. Er wordt gekeken naar wat huishoudens verdienen en kunnen betalen, en zo worden er verschillende mogelijkheden aangeboden. Op die manier hebben straks alle mensen in de geselecteerde dorpen toegang tot drinkwater.

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/94A4094.jpg

Vrouwelijke collega's bij waterbedrijven aan het woord

Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Vaak zijn het vrouwen en meisjes die ver moeten lopen om drinkwater te halen. Hierdoor kunnen zij soms niet naar school of hun werk. Verschillende vrouwelijke collega’s zetten zich via lokale waterbedrijven in om deze mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Vandaag laten we twee vrouwelijke collega’s, Fabiola en Meseret, aan het woord over hun baan bij een waterbedrijf.

https://www.waterforlife.nl/files/logos/WASAC.gif