https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/arusha-school.jpeg

Tanzania - Water, een toilet en hygiëne op scholen in Arusha

Water, Toiletten en Hygiëne

20 scholen

27.500 kinderen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Arusha-School.jpg

Op minder dan de helft van de scholen in lage inkomenslanden is er drinkwater en een goed en veilig toilet beschikbaar voor kinderen. Iedere dag sterven er wereldwijd meer dan 1.300 kinderen per dag ten gevolge van diarree door vervuild water, slechte sanitatie en gebrekkige hygiëne. Soms kunnen kinderen, met name meisjes niet naar school omdat er geen voorzieningen zijn.

Daarom hebben we gezamenlijk een eerste project opgezet in Arusha, Tanzania. Hier hebben wij samen met de gemeente en het waterbedrijf 20 scholen in lage inkomenswijken geselecteerd. Op deze scholen zijn geen, of veel te weinig toiletten en in de meeste gevallen geen toegang tot water. Met de fondsen die wij werven zullen we nieuwe infrastructuur aanleggen en een trainingsprogramma opzetten. Zo zullen we bijvoorbeeld de gemeente en het school bestuur trainen in budgetteren en onderhoud en beheer. Maar zetten wij ook samen met de leraren 'Health club's' op. Hierin zitten kinderen die zich inzetten voor de gezondheid van hun medeleerlingen en een veilige schoolomgeving. Goede hygiene, maar ook goed onderhoud en beheer zijn namelijk noodzakelijk om nu, maar ook in de toekomst de gezondheid van de kinderen te waarborgen.

meer weten over de samenwerking tussen de Rotary en Water for Life? Klik hier

Nieuws

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG-20210331-WA0044-002_2021-04-06-132714.jpeg

Leerlingen van school Het Spoor halen meer dan 4.500 euro op voor Tanzania

Op 31 maart hebben leerlingen van de school Het Spoor meegedaan aan de landelijke campagne Wandelen voor Water. De kinderen hebben 6 kilometer gelopen en maar liefst € 4.534 opgehaald voor het aanleggen van watervoorziening en toiletten op lagere scholen in Arusha, Tanzania. Ontzettend bedankt allemaal!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Rotary_RWS.jpg

Rotary Nederland en Water for Life ondertekenen vriendschap

Via het waterplatform van de Rotary en hun ledennetwerk kwamen Water for Life en de Rotary elkaar tegen.

Onze partners

https://www.waterforlife.nl/files/logos/Rotary.png
https://www.waterforlife.nl/files/logos/AAWSA.jpeg
https://www.waterforlife.nl/files/logos/Knipsel.JPG

Voor dit project werken wij samen met verschillende Rotary Clubs in Nederland en de Rotary in Arusha. Voor de implementatie van het project werken wij samen met het lokale waterbedrijf en de gemeente.