https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/arusha-school.jpeg

Tanzania - Water, een toilet en hygiëne op scholen in Arusha

Water, toiletten en hygiëne

25 scholen

45.000 kinderen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Arusha-School.jpg

Op minder dan de helft van de scholen in lage inkomenslanden is er drinkwater en een goed en veilig toilet beschikbaar voor kinderen. Iedere dag sterven er wereldwijd meer dan 1.300 kinderen per dag ten gevolge van diarree door vervuild water, slechte sanitatie en gebrekkige hygiëne. Soms kunnen kinderen, met name meisjes niet naar school omdat er geen voorzieningen zijn.

Daarom hebben we gezamenlijk een eerste project opgezet in Arusha, Tanzania. Hier hebben wij samen met de gemeente en het waterbedrijf 25 scholen in lage inkomenswijken geselecteerd. Op deze scholen zijn geen, of veel te weinig toiletten en in de meeste gevallen geen toegang tot water. Met de fondsen die wij werven zullen we nieuwe infrastructuur aanleggen en een trainingsprogramma opzetten. Zo zullen we bijvoorbeeld de gemeente en het school bestuur trainen in budgetteren en onderhoud en beheer. Maar zetten wij ook samen met de leraren 'Health club's' op. Hierin zitten kinderen die zich inzetten voor de gezondheid van hun medeleerlingen en een veilige schoolomgeving. Goede hygiene, maar ook goed onderhoud en beheer zijn namelijk noodzakelijk om nu, maar ook in de toekomst de gezondheid van de kinderen te waarborgen.

Meer weten over de samenwerking tussen de Rotary en Water for Life? Klik hier

Nieuws uit Arusha

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding2_2021-05-19-103822.jpg

Een succesvolle pilot op twee scholen in Arusha, Tanzania

Na de bouw van toiletblokken op deze twee pilotscholen zijn de werken geëvalueerd, en eventuele aanpassingen gedaan. Zo waren er tegels tot het plafond, wat natuurlijk zonde is van de kosten. Ook moet bijvoorbeeld de deur van het invalidetoilet iets breder. Wel zijn we zeer tevreden en verliep de samenwerking met de aannemers goed. Hier kunnen we zeker verder op bouwen. Op naar de volgende 23!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_2513-002.jpeg

Feest met alle partners op de eerste twee scholen in Arusha

Op 3 augustus vond er in Arusha een groot evenement plaats: samen met alle lokale betrokken partijen vierden we feest en zijn op de eerste twee scholen de toiletvoorzieningen geopend.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/dreamclean-team.jpg

Even voorstellen: het Dream Clean Training Team!

Onder leiding van medewerkers van het lokale waterbedrijf, leerden kinderen op school in Arusha op een leuke manier over het belang van hygiëne en schoonmaken op hun school. Dit gebeurde met veel lol, zingen, handje klappen, training en planning. Een geslaagde dag dankzij het Dream Clean Training Team!

Onze partners

https://www.waterforlife.nl/files/logos/Rotary.png
https://www.waterforlife.nl/files/logos/AAWSA.jpeg
https://www.waterforlife.nl/files/logos/Knipsel.JPG
https://www.waterforlife.nl/files/logos/logo.svg

Voor dit project werken wij samen met verschillende Rotary Clubs in Nederland en de Rotary in Arusha. Voor de implementatie van het project werken wij samen met het lokale waterbedrijf en de gemeente.