https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Cagayan-de-Oro1.jpg

Filipijnen - Drinkwater in Cagayan de Oro

Start: mei 2018

De stad Cagayan de Oro is één van de snelst groeiende steden op het eiland Midanao op de Fillipijnen. Deze stad wordt daarnaast vaak geteistert door zware regeval. Vaak zijn het de armste mensen die in de gebieden rond de rivier wonen. Met externe financiering van onder andere de lokale overheid zijn er nieuwe wijken aangelegd voor deze mensen. Helaas zijn er nog geen basisvoorzieningen als drinkwater en sanitatie. hierdoor moeten de inwoners vaak water kopen via private verkopers, wat vaak duur is.

Samen met Cagayan de Oro City Water District (COWD), het lokale waterbedrijf zullen wij in deze 'nieuwe' wijken 2,04 km waterleidingnetwerk aanleggen. In totaal kunnen hierdoor 649 huishoudens een aansluiting aanvragen. Om dit te promoten zullen verschillende campagnes en trainingen worden georganiseerd.

Wil je ook helpen? Kijk dan hier
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Cagayan-de-Oro3.jpg

Nieuws uit Cagayan de Oro

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Tipolohon-SC-Bacan.JPG

Eerste 47 wateraansluitingen gerealiseerd op de Filipijnen

De inwoners van Sitio Tipolohon in Camaman-an op de Fillipijnen moesten jarenlang water kopen bij een open pomp of bij private verkopers, tot deze week.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/20210331_22145PM_2021-04-29-131153.jpg

Water for Life project afgerond in Cagayan de Oro, Filipijnen

Water for Life heeft in Cagayan de Oro op 59 openbare plekken wastafels met zeep geinstalleerd, zodat mensen hun handen kunnen wassen. Ook gaven we meer dan 1.150 mensen toegang tot veilig en betrouwbaar drinkwater aan huis.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_9781-002.JPG

Drinkwater op 2 scholen in Cagayan de Oro, Filipijnen

Op twee scholen in Cagayan de Oro op de Filipijnen zijn we bezig met het aanleggen van waterleidingen en het bouwen van tappunten in de klaslokalen zodat 6.800 studenten en medewerkers van de scholen een veilige en betrouwbare watervoorziening krijgen.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/cowd.png