https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Cebu-4.jpg

Filipijnen - Drinkwater in Cebu

3.566 house connections

18.188 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Cebu2.jpg

In Cebu heeft 52% van de inwoners nog steeds geen toegang tot veilig en betrouwbaar drinkwater. Dit zijn vaak de armste mensen in de stad, doordat juist in deze wijken geen waterleidingnetwerk ligt en de klanten de aansluitkosten niet kunnen betalen. Hierdoor zijn er veel illegale aansluitingen, en betalen juist deze mensen meer voor drinkwater.

Samen met het lokale waterbedrijf Metropolitan of Cebu Water District zijn we dit project opgestart, om ervoor te zorgen dat ook in de arme wijken leidingnetwerk ligt en dat deze mensen met subsidie een aansluiting kunnen krijgen. Er worden leidingen in deze wijken aangelegd en de inwoners kunnen met korting een aansluiting aanvragen. Middels verschillende campagnes zullen we deze subsidie promoten. Hiermee hebben straks 18.188 mensen toegang tot drinkwater.

Nieuws uit Cebu

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/2016_07_Cebu_Paknaan.JPG

Cebu, Filipijnen - Projectmanager Patrick deelt zijn verhaal

Water for Life heeft in Cebu op de Filipijnen 100.000 mensen toegang gegeven tot veilig en betrouwbaar kraanwater. Maar dit gaat niet altijd makkelijk. Patrick Egan, projectmanager van Water for Life in Cebu op de Filipijnen vertelt...

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding1_2022-04-25-120639_scfh.jpg

Verbeterde toegang tot veilig en duurzaam water in Cebu

In Cebu op de Filipijnen wonen 2,6 miljoen mensen. Bijna de helft van de inwoners woont aan de rand van Cebu, zonder toegang tot schoon drinkwater. Deze inwoners kopen water van particuliere waterverkopers, of halen het uit ondiepe putten. Dit water is duur en vaak van slechte kwaliteit.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/logo-Cebu.png

Wij werken sinds 2015 samen met het Metro Cebu Water District. Samen met het waterbedrijf streven we ernaar voor 80.000 mensen toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen te realiseren.