https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/94A3709.jpg

Zimbabwe - Drinkwater en sanitaire voorzieningen in Cowdray park

1.722 rioolaansluitingen

5.269 wateraansluitingen

31.365 mensen drinkwater, 10.332 mensen sanitaire voorzieningen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Cowdray2.png

Cowdray park is een nieuwe wijk in ontwikkeling in Bulwayo. Met financiering van de African Development Bank wordt hier grootschalige infrastructuur aangelegd. Helaas zijn de huishoudens te arm om zelf de aansluitingen te realiseren. Hierdoor maken de mensen gebruik van de tijdelijke watervoorziening middels een openbaar tappunt. Sanitaire voorzieningen bestaan nu nog uit zelfgebouwde toiletten met een gat in de grond. Om ervoor te zorgen dat de mensen straks goede sanitaire voorzieningen hebben, wordt in deze wijk ook riolering aangelegd.

Naast de drinkwatervoorziening werken wij nu ook samen met de gemeente om ervoor te zorgen dat mensen straks goede sanitaire voorzieningen kunnen aanleggen. Er worden 1.772 aansluitingen gemaakt op het riool. Tevens wordt een campagne georganiseerd om te promoten dat mensen zich registreren voor de wateraansluiting en een toilet bouwen in het nieuwe huis.

Nieuws uit Cowdray Park

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/533e8e43-d0eb-42b9-a97f-b234cd9879f2.jpg

Sandile Sibanda over haar werk bij het drinkwaterbedrijf in Bulawayo, Zimbabwe

Sandile Sinothando Sibanda werkt voor het drinkwaterbedrijf in Bulawayo in Zimbabwe. Ze gaat regelmatig het veld in om de voortgang van het Water for Life project te monitoren en ziet de directe impact van het project op de lokale bevolking. Het leukste aan haar werk vindt ze dat ze de levens van mensen ziet veranderen op een positieve manier.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/bulawayo.jpeg