x
Empty

Nieuws

Terug

Public Health Officers Nakuru (Kenia): “We merken nu al dat er minder ziektes uitbreken”

In twee arme gebieden van Nakuru (Kenia) waar gewerkt wordt aan het verbeteren van de sanitaire voorzieningen, zijn de eerste positieve resultaten al merkbaar. Doordat nu ruim 16.000 mensen toegang hebben tot een eigen toilet, breken er minder ziektes uit dan voorheen.

Dat laten de lokale Public Health Officers van Nakuru weten, met wie Water for Life intensief samenwerkt. Zij gaan voor dit project langs de deuren in onder andere de wijken Rhonda en Kaptembwo om de inwoners te vertellen over het belang van goede hygiëne. Ook komen bij deze huisbezoeken verschillende oplossingen voor sanitatie aan huis aan bod, zoals het aansluiten van een toilet op het riool of op speciale tanks. Wie geïnteresseerd is, vult een formulier in en kan met ondersteuning van het lokale water- en sanitatiebedrijf NAWASSCO investeren in een veilig en goed toilet.

Regenseizoen
De problemen van ziekte-uitbraken in Nakuru doen zich normaal gesproken vooral voor in het regenseizoen, als de grond vochtig en zacht is en de toiletten in de regio dieper wegzakken. Dit heeft gevolgen voor het grondwater; het raakt vervuild door de uitwerpselen uit het toilet. In oktober en november valt er vaak veel regen in Kenia.

Al 1.600 toiletten
In de afgelopen drie maanden zijn er dankzij de inspanningen van de Public Health Officers en NAWASSCO ruim 1.600 toiletten geïnstalleerd. Het doel van dit project is om straks 2.000 toiletten geïnstalleerd te hebben. Daarmee krijgen in totaal 20.000 mensen betere toegang tot sanitatie.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten