x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Ruim 30.000 mensen krijgen water en wc’s

In Ghana, Mozambique en Rwanda is water lang niet zo vanzelfsprekend als hier in Nederland. Zoals in de gebieden Accra, Maniça, Moamba en Muyumbu. Daar gaat Water for Life aan de slag. Er komen leidingnetwerken, watertappunten en huisaansluitingen.

434     435

In Accra (Ghana) gaan we ons inzetten op achttien scholen. Op die scholen is een tekort aan water en zijn geen goede toiletten of plekken om de handen te wassen. Onder de vlag van Football for Water  (een programma samen met KNVB, Unicef, Simavi, Aqua for All,  Akvo, DGIS en Vitens Evides International) gaat Water for Life hier distributieleidingen aanleggen, voorraadtanks installeren en wc’s bouwen. Meer dan 5.000 kinderen profiteren hier straks van.

Water op de markt
In Mozambique gaan we aan de slag in twee gebieden: Maniça en Moamba. In Maniça komt 3,4 kilometer distributieleiding, worden drie openbare tappunten aangelegd en gaan de mensen getraind worden op het gebied van sanitatie en hygiëne. In Moamba zijn twee scholen en vier openbare markten geselecteerd voor het Water for Life-project.  Deze worden voorzien van toiletgebouwen. Daarnaast krijgen vijftig gezinnen betere sanitaire voorzieningen. Zij gaan dienen als voorbeeld voor de andere inwoners. In totaal bereikt Water for Life in Moamba bijna 9.000 mensen!

Kilometers lopen
En dan: Rwanda. De gezinnen van het arme gebied Muyumbu, bij de hoofdstad Kigali, hebben geen water of alleen maar af en toe wat water. Vaak moeten ze kilometers lopen om water te halen of drinken ze uit onbetrouwbare bronnen. Water for Life gaat er een waterleidingnetwerk aanleggen, 18 openbare tappunten bouwen en gaat de inwoners trainen op het vlak van hygiëne. Met het project zullen 17.000 inwoners bereikt worden.

Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten