x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Scholieren schaatsen voor water en betere hygiëne

svw-nov14-annamarie-kick-off-utrecht

Aanmelden kan nog tot en met 15 oktober!

De zestiende editie van de landelijke schaatsactie Schaatsen voor Water gaat binnenkort van start. Van 14 tot en met 25 november binden duizenden scholieren de schaatsen onder en schaatsen zoveel rondjes als ze kunnen. Een sportieve actie om geld in te zamelen voor veilig drinkwater en betere hygiëne in het Afrikaanse Malawi.

Voor ons is schoon drinkwater de normaalste zaak van de wereld. We draaien de kraan open en hebben altijd en overal veilig drinkwater. In Malawi is het water alles behalve gezond. Bij gebrek aan beter wordt daar nog altijd vervuild water gedronken. Samen met Plan Nederland en de KNSB besteedt Water for Life het ingezamelde geld aan nieuwe water- en sanitaire voorzieningen. Hierdoor kunnen straks duizenden kinderen samen met hun familie water drinken van dezelfde kwaliteit als in Nederland!

Doe mee!
De kinderen die meedoen aan Schaatsen voor Water kunnen zich laten sponsoren voor een vast bedrag of per gereden rondje. Ook meeschaatsen? Geef je dan op met je school of klas! Kijk voor meer informatie op deze inschrijfpagina.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten