x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Toegang tot water voor 13.431 arme mensen in Bayawan City

Bayawan is een stad op de Filipijnen met meer dan 122.000 inwoners. Bayawan Water District (BAWAD) is het waterbedrijf dat verantwoordelijk is voor dit gebied. Op dit moment leveren zij kraanwater aan ongeveer 26% van de inwoners.

In Bayawan leeft meer dan 70% van de mensen onder de armoedegrens. Door slechte toegang tot water en hygiene, liggen ziekten onder de bevolking op de loer. Gegevens van het City Health Office laten zien dat bijvoorbeeld gevallen van diarree tot een tiende niveau terug te voeren zijn indien geïnvesteerd wordt in goede water – en sanitaire voorzieningen. Water for Life werkt samen met BAWAD om 13.000 arme mensen in Bayawan City toegang te geven tot kraanwater. Hiervoor wordt geïnvesteerd in leidingnetwerk en aansluitingen voor de armste mensen uit de stad.

Eén van deze bewoners is Maria Quindoza, 41 jaar en moeder van drie kinderen. Maria werkt als kantinemedewerker op een openbare school, haar man is metselaar. Voor het project had zij enkel toegang tot water van slechte kwaliteit. Zij is erg dankbaar voor het project, omdat zij nu toegang heeft tot kraanwater; om te drinken, maar ook voor het wassen van kleren. Het water uit de handpomp wat zij eerder gebruikte, gebruikt zij nu enkel nog om de orchideeën in de tuin water te geven.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten