x
Empty

Nieuws

Terug

Veilig drinkwater voor 3.600 mensen in Nampula, Mozambique

Het project in Nampula, de grootste stad in het noorden van Mozambique, is afgerond. Water for Life financierde de verbetering van 12 publieke watertappunten waardoor 3.600 mensen hier nu toegang hebben tot schoon en veilig drinkwater.

De bewoners van Nampula zijn blij met de verbetering van de watervoorzieningen. Voor een klein bedrag hebben zij nu elke dag betrouwbaar water tot hun beschikking. Bewustwordingscampagnes onder de bevolking hebben ervoor gezorgd dat mensen het belang inzien van schoon drinkwater en hier ook geld voor over hebben.

Klantfacturatie
Als onderdeel van dit project is er in Nampula ook een pilot uitgevoerd met prepaid watermeters om de klantfacturatie gemakkelijker te maken. Tijdens deze pilot kwamen technische- en software-uitdagingen aan het licht. Daarom is in samenwerking met het lokale waterbedrijf FIPAG besloten om de pilot niet op te schalen. FIPAG heeft beheerders aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de facturatie. Zij zijn getraind om het betaalproces te coördineren en dit heeft geresulteerd in beter betaalgedrag. Ook weten de beheerders door de trainingen precies hoe de faciliteiten onderhouden moeten worden.

 

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten

World Toilet Day 2018