x
Empty

Nieuws

Terug

Viering Wereldwaterdag in Cape Coast, Ghana

22 maart was het Wereldwaterdag. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de wereldwijde waterproblematiek. Zo ook in Cape Coast, Ghana. Meer dan 200 kinderen van verschillende scholen gingen daar samen de straten op om het belang van veilig drinkwater aan te kaarten in hun stad.

WorldCoaches
Dankzij de projecten die Water for Life in Ghana financierde, hebben deze kinderen nu een drinkwateraansluiting en toiletten op school. De scholen hebben Health Clubs, bestaande uit kinderen die actief bezig zijn met gezondheid, waaronder het belang van schoon drinkwater en goede sanitatie. Dankzij het WorldCoaches programma van de KNVB zijn op de scholen ook WorldCoaches getraind. Door middel van voetbal wordt er spelenderwijs aandacht geschonken aan het belang van veilig drinkwater en goede hygiëne. De WorldCoaches zijn een rolmodel voor de school en de gemeenschap.

Een geslaagde dag!
Niet alleen gingen de kinderen in Cape Coast op Wereldwaterdag massaal de straten op, er was ook een officieel evenement op een gedeeld schoolplein. Onder andere het hoofd Educatie van de gemeente en het waterbedrijf kaartten hier de uitdagingen aan. De WorldCoaches van de scholen speelden vervolgens een wedstrijd tegen het vrouwenvoetbalteam van Cape Coast. Het was een geslaagde en gezellige dag!

In totaal draagt Water for Life in dit gebied bij aan de financiering van water- en sanitaire voorzieningen voor 100 scholen, waarmee 40.000 kinderen worden bereikt.

Bekijk dit project
Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten