x
Empty

Nieuws

Terug

Voorleesboek Beer & Staartje brengt een eerste mooi bedrag op

In maart werd Beer en Staartje gelanceerd, het voorleesboek voor de onderbouw van Nederlandse basisscholen. Het boek gaat over de wereld van rioolstelsels, pompen en waterzuiveringen. Sinds de lancering zijn er al 1.600 boeken over de toonbank gegaan. En dat is niet alleen goed nieuws voor de makers maar ook voor Water for Life. Van elk verkocht boek gaat er namelijk € 1,- naar de stichting.

Onlangs mocht Water for Life de cheque ter waarde van € 1.600,- in ontvangst nemen tijdens de viering van de Week van ons Water in Brabant. In Beer en Staartje leren kinderen op luchtige wijze dat vochtige doekjes, maar ook vet, verf en medicijnresten niet in het riool thuishoren. Bij het boek hoort een website waarop – naast de mogelijkheid tot het bestellen van een of meerdere boeken – kleurplaten te downloaden zijn van illustraties uit het boek.

Jong en oud
De makers – Michel Moens van Arcadis, Ellen Verhoef van Waterschap Brabantse Delta en Martijn Klootwijk van de gemeente Breda en eigenaar van ingenieursbureau WAI – Visie op Water – willen werken aan het waterbewustzijn van schoolkinderen. Moens: “Dit boek is een laagdrempelig middel om met jong en oud in gesprek te komen over uitdagingen in de watersector.”

Het boek is nog altijd gewoon te koop! Bestellen (en daarmee dus Water for Life steunen) kan op www.beerenstaartje.nl.

Klik hier voor de video van de uitreiking van de cheque.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten