https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/content.jpg

Gereformeerde Kerk Schoonrewoerd draagt bij aan Water for Life

Fietstocht langs waterprojecten

In Afrika, Azië en Europa

Donaties gaan naar Water for Life

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/thumbnail.jpg

Op 19 september 2021 vierde de Gereformeerde Kerk Schoonrewoerd haar startzondag met een spectaculaire dag die volledig in het teken stond van Water for Life. Het kerkelijk jaar staat dit jaar in het thema van water en de kerk heeft zich voor langere tijd verbonden aan Water for Life en werft fondsen voor het project in Arusha, Tanzania waar scholen worden voorzien van schoon drinkwater en sanitatie.

Vele vrijwilligers hebben zich ingespannen om deze dag tot een succes te maken en dat was het! De dag begon met een kerkdienst waar ook het thema water terugkwam, met name in het verhaal over Jezus en de Samaritaanse vrouw bij de waterput. Er was zelfs een ‘echte’ waterput gemaakt welke op het podium stond. De muzikale begeleiding werd verzorgd door een band van talentvolle jongeren die live speelden en zongen. Na de kerkdienst was het tijd voor de activiteiten. Water for Life had een eigen informatiekraampje waar flyers lagen, waar vragen konden worden gesteld en waar Water for Life puzzels en sokken konden worden gekocht waarvan uiteraard de volledige opbrengst naar het project ging.

Binnen werd een quiz over water gehouden en buiten gingen de deelnemers een waterestafette houden en vlotbouwen. Er moesten zelf vlotten worden gebouwd van pallets en jerrycans. Het is maar goed dat er schone kleding mee was genomen. Zelfs de dominee haalde een nat pak! Er was ook een knutselhoek waar jong en oud kon verven en tekenen. Tussen de middag werd de mogelijkheid geboden om inhoudelijke vragen over Water for Life en het project te stellen tijdens een live verbinding met Reinder van den Brink, projectmanager in Tanzania. Reinder was groot op het scherm in de kerk te zien en zijn aanwezigheid werd enorm gewaardeerd. Hij kreeg dan ook een groot applaus.

Na de activiteiten werd er gezamenlijk buiten geluncht met soep en broodjes en deze fantastische dag werd afgesloten met een middagvesper. Het was prachtig weer en wat deed iedereen fanatiek mee. Het was een geweldige dag! Bedankt GK Schoonrewoerd voor deze mooie dag en voor alle georganiseerde activiteiten om fondsen te werven voor Water for Life!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Linda1.jpg

Op dinsdag 8 februari 2022 heeft Linda Baas een presentatie gehouden in de Gereformeerde kerk in Schoonrewoerd over het Water for Life scholenproject in Arusha, Tanzania. Linda gaf een presentatie met updates over de voortgang van de bouw van de scholen en de aanleg van de voorzieningen. Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen waar veel gebruik van werd gemaakt.

De teller staat sinds de start in september 2021 al op 6600 euro! Zo hebben ze onder andere een veiling van beloften georganiseerd waar je kan inschrijven op diverse producten of diensten en waarvan de opbrengst naar Water for Life gaat. Je kan bijvoorbeeld douchetimers kopen, eieren, soep, taart, een wandkleed, maar ook bieden op diensten zoals een taxirit, pedicure, kapper of een gitaar-thuisconcert.