x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Water for Life in de Filipijnen

De Filipijnen behoorde in 2017 tot de vijf snelstgroeiende economieën in Azië. Desondanks leeft 21% nog steeds in armoede. Het land wordt ook nog eens regelmatig getroffen door tyfoons, met grote gevolgen voor de mensen, die soms geen huis meer hebben of weken geen toegang meer tot water. Water for Life is sinds 2017 actief in de Filipijnen met drie projecten in verschillende steden.

In september 2018 bezocht Adriaan Mels, Regio Manager VEI Noord-Afrika en Azië, het eiland Cebu, waar een project in Cebu City wordt uitgevoerd. Het doel van het project is Cebu City is om aan meer dan 18.000 mensen veilig en betaalbaar water te leveren via huisaansluitingen. Deze mensen kopen nu vaak duur water van private verkopers of ze halen water van slechte kwaliteit uit de rivier.

Daarom werkt Water for Life samen met MCWD, het drinkwaterbedrijf van Cebu. Met de financiering van Water for Life worden extra leidingen aangelegd, waar deze nog niet zijn. Omdat een huisaansluiting vaak duur is, kunnen de armste mensen een subsidie aanvragen. De communicatieafdeling van waterbedrijf MCWD heeft een campagne opgezet om de aansluitingen te promoten, via advertenties in kranten en radio-commercials. Ook worden er evenementen in de arme wijken georganiseerd. De mensen die geen aansluiting kunnen betalen, kunnen dat nu met de subsidie, vaak wel.

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten