x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Water for Life levert schoon drinkwater aan 15.000 inwoners in Accra, Ghana

Op donderdag 5 december 2019 is het project ‘Okataban-man’ in Accra, Ghana in gebruik genomen. Hiermee hebben meer dan 15.000 inwoners toegang gekregen tot schoon drinkwater. De Okataban-man is een van de vele low-income gemeenschappen in de Ghanese hoofdstad Accra. Ongeveer de helft van de Accra-bevolking woont in deze ‘lage inkomensgebieden’.

Water for Life werkt inmiddels al ruim 10 jaar samen met het nationale staatswaterbedrijf Ghana Water Company Limited (GWCL). Dankzij deze samenwerking hebben inmiddels 15 Ghanese gemeenschappen, met meer dan 120.000 inwoners en scholieren, toegang gekregen tot drinkwater. En dat maakt een wereld van verschil, aangezien water van GWCL vaak 5 tot 10 keer goedkoper is dan die van private waterverkopers.

Water for Life heeft tijdens dit project zowel financiële en technische ondersteuning geboden voor de aanleg van het waternetwerk en, niet onbelangrijk, huisaansluitingen op water gesubsidieerd. Zonder deze gesubsidieerde aansluitingen is voor veel bewoners toegang tot het GWCL waternetwerk veel te kostbaar.

GWCL heeft met de steun van onder meer Water for Life en VEI een unieke afdeling opgezet die zich speciaal richt op het realiseren van een betaalbare en duurzame watervoorziening voor klanten met een laag inkomen. In 2019 slaagde deze afdeling erin om bijna 10.000 huishoudens met een laag inkomen aan te sluiten op het betaalbare leidingnetwerk van GWCL. Dit is bijna 2% van het totale klantenbestand van GWCL, een prachtig resultaat!

Tijdens de opening van het project prees Nii Shika Gborbilor, hoofd van Okataban-man, GWCL en Water for Life voor het verstrekken van schoon water aan de gemeenschap en beloofde het project en andere ontwikkelingsinitiatieven in het gebied te blijven steunen.

Accra Ghana
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten