x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Water for Life verwelkomt Martien den Blanken als nieuwe voorzitter

Na acht jaar trouwe dienst zit het voorzitterschap er voor Ed Nijpels op. Martien den Blanken heeft per 19 mei het stokje overgenomen. Nijpels kan het voorzitterschap van Water for Life met een gerust hart achterlaten; Den Blanken heeft jarenlange ervaring in de Nederlandse én internationale waterwereld.

2547

Martien den Blanken begon in 1976 als hydroloog bij het KIWA, het onderzoeksinstituut van de waterleidingbedrijven, tegenwoordig KWR. Hij was o.a. adjunct-directeur bij  Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en vanaf 1993 werkzaam als directeur bij PWN, het waterleidingbedrijf van Noord-Holland. Hij ontving een zilveren penning vanwege zijn inzet voor het verbeteren van de waterkwaliteit, het behoud van de natuur en het welzijn van de inwoners van Noord-Holland. Als commissaris van Aquanet deed hij internationale ervaring op.

Plicht
“Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij de internationale waterbranche,” licht een enthousiaste Den Blanken toe. “In Nederland hebben we een prachtig drinkwatersysteem waar we terecht trots op zijn. Ik zie het als onze plicht om Nederlandse kennis en expertise te delen met landen waar de zaken minder goed geregeld zijn.” Over de kracht van Water for Life is den Blanken duidelijk: “Dat zit ‘m zonder meer in het feit dat Nederlandse waterdrinkers ervoor kunnen kiezen een bijdrage te leveren door te doneren. Dat versterkt het draagvlak in de samenleving voor onze projecten. Door de slimme samenwerking met Vitens Evides International en de focus op kennisoverdracht en trainingen zorgen we ervoor dat de voorzieningen die Water for Life financiert, ook over tien jaar nog werken.”

Meer donateurs
Den Blanken heeft verschillende ambities voor de komende jaren. “Ik zou de betrokkenheid van de Nederlandse waterklanten verder willen vergroten; meer donateurs dus! Die klanten kunnen ook zakelijke afnemers van water zijn; bedrijven die we met open armen ontvangen als nieuwe donateur. Verder lijkt het me goed om te blijven zoeken naar mooie samenwerkingsverbanden zoals we in de afgelopen jaren hadden met aannemersbedrijf A.Hak en we nog steeds hebben met Plan.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten