x
Empty

Nieuws

Terug

Tags:

Water voor ruim 17.000 inwoners van Harar

Het ene moment wel, het andere moment niet. Water is in de stad Harar (Ethiopië) geen zekerheid. En áls het er al is, is het vaak niet schoon. Mensen worden er ziek van.

Om toch water te krijgen, zijn veel huishoudens afhankelijk van duur water wat ze moeten kopen van stadsgenoten. Of ze drinken uit vervuilde stroompjes. Water for Life gaat hier met een nieuw project verandering in brengen.

Water tegen een redelijke prijs
Water for Life gaat in Harar – samen met het lokale drinkwaterbedrijf – zorgen voor drinkbaar water tegen een redelijke prijs. Zo kunnen ook de arme inwoners van de stad gezond en veilig water drinken. Maar liefst 17.628 inwoners gaan van dit project profiteren. Er komen ten eerste 227 aansluitingen die allemaal gedeeld gaan worden door meerdere, bij elkaar in de buurt wonende families. Hiermee bereiken we al 3.290 mensen. Inwoners die zo’n aansluiting krijgen, wordt voorafgaand aan de installatie geleerd hoe ze hun aansluiting moeten onderhouden en hoe het maandelijks betalen van de rekening in zijn werk gaat. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

Toekomst
Daarnaast zorgt Water for Life voor 23 publieke tappunten. Om ervoor te zorgen dat in de toekomst nog meer mensen aangesloten kunnen worden op deze punten, wordt gekozen voor leidingen met een diameter die groot genoeg is. Wel zo handig! Per tappunt wordt een operator aangewezen die het tappunt gaat beheren. Deze operator leert eerst hoe het tappunt werkt. Bovendien krijgen leiders uit de gemeenschap van Harar en de gemeenschapsleden zelf een training op het gebied van hygiene en water skills. De managers van de openbare tappunten ontvangen een caretaker-training.

Water ontkalken
Met dit nieuwe project draagt Water for Life bij aan een programma van Vitens Evides International: Sustainable Water Services in Harar (SWSH). Dit programma loopt tot 2017 en moet ervoor zorgen dat Harar ook in de toekomst van schoon water kan worden voorzien. Hoe? Onder meer door de constructie van een installatie voor het ontkalken van water.

447

Zo zien de tappunten op scholen in Harar er nu uit

Bekijk alle projecten van Water for Life
Terug naar nieuwsoverzicht

Laatste nieuwsberichten