https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/IMG_20210617_130035.jpg

Bijeenkomst voor bewustwording en promotie van het Water for Life project in Semarang

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/2.png

Big news! Maar liefst 12 verschillende lokale mediakanalen, zoals online kranten, radio en tv deden verslag van de bijeenkomst die plaatsvond naar aanleiding van het Water for Life project in Semarang, Indonesië.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het waterbedrijf van Semarang en was bedoeld om het publiek te informeren over de voordelen van het project voor de inwoners van Genuk en om publiciteit te genereren bij Indonesische media. En dat is gelukt. Door verschillende lokale mediakanalen werd het nieuws opgepikt.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/pict-1-11.jpg

Tijdens de bijeenkomst werd uitgelegd dat het waterleidingnetwerk in subdistrict Genuk wordt uitgebreid. Hierdoor wordt tegelijkertijd een ander probleem aangepakt: namelijk het overmatig gebruik van grondwater, wat weer kan leiden tot bodemdaling. Ook worden er promotie- en bewustmakingsactiviteiten voor het project uitgevoerd over het belang van duurzame watervoorziening. Inwoners worden aangemoedigd niet overmatig grondwater te gebruiken over te schakelen op leidingwater (en dus oppervlaktewater).

In Genuk wordt 17,9 kilometer waterleidingnetwerk aangelegd langs vijf dorpen: Trimulyo, Banjardowo, Genuksari, Kudu en Karangroto. Zodra het project is voltooid en de huisaansluitingen zijn gebouwd, hebben de inwoners van deze dorpen 24/7 een duurzame watervoorziening.

Help mee