https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/201A5736.jpg

Word vriend

Samen met onze vrienden werven wij fondsen om drinkwater en sanitaire voorzieningen toegankelijk te maken voor iedereen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/0I7A9447.jpg

Vriend worden?

Alleen door samen te werken kunnen we universele toegang tot drinkwater, een toilet en goede hygiene realiseren. Daarom sluiten wij vriendschappen. Als Vriend draag je, zelf of met je organisatie, structureel meer dan € 5.000 bij, door een donatie te doen, fondsen te werven en acties op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld voor een specifiek project. Je komt op onze vriendenpagina en krijgt een plekje op onze social media.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Cees-Kant.jpg

Cees Kant Stichting

In 2018 kwamen wij in contact met de heer Kees Kant - gepassioneerd door water en vol enthousiasme sprak hij over de werkwijze van Water for Life. Het duurde niet lang en we sloten onze eerste vriendschap.

De Cees Kant Stichting
In 2007 is de Cees Kant Stichting opgericht door Kees en zijn vrouw, de ouders van Cees. Cees Kant kwam in oktober 2004 om het leven. Kees: "In de zoektocht naar de zin van het leven in de periode na het overlijden van onze Cees, vond ik steun bij de uitspraak: “De zin van het leven is een leven met een doel”. Als herinnering hebben Kees en zijn vrouw de Cees Kant Stichting opgericht met het doel: Een steuntje in de rug, een (tijdelijk) helpende hand om mensen in de gelegenheid te stellen hun leefomstandigheden te verbeteren en hun idealen te verwezenlijken.

Publieke tappunten en nieuwe donateurs
Sinds 2018 draagt Cees Kant jaarlijks bij aan projecten. Zo financierde hij de publieke tappunten in Modjo (Ethiopië), en draagt hij bij aan het project Changalume in Malawi en Hopley in Zimbabwe. Maar dat niet alleen. In de afgelopen twee jaar organiseerde hij gastcolleges en mobiliseerde hij veel mensen in zijn kennissenkring om iedere dag een minuut korter te douchen en het geld dat je dan bespaart te doneren aan Water for Life.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/RWS_Rotary-89.jpg

Rotary Nederland

Via het waterplatform van de Rotary en hun ledennetwerk kwamen Water for Life en de Rotary elkaar tegen. Het was een genoegen met elkaar te spreken op onder meer het Water Webinar. Bij diverse Rotary Clubs in Nederland is Water for Life vervolgens uitgenodigd om te vertellen over ons mooie werk.

Rotary voor Water, Sanitatie en Hygiëne
De Rotary bestaat wereldwijd uit meer dan 33.000 clubs met een veelomvattend netwerk van meer dan 1,2 miljoen leden en professionals. Zij zetten vrijwillig tijd en kennis in om de maatschappij waarin zij leven te dienen. De Rotary is wereldwijd actief om schoon water, sanitatie en hygiëne voor iedereen bereikbaar te maken.

Samen voor 27.000 kinderen water, een toilet en goede hygiene op school in Arusha
In 2019 zijn we gestart om ons eerste gezamenlijke project op te zetten in Arusha, Tanzania. In samenwerking met de Rotary Club in Arusha, de gemeente en het waterbedrijf, zijn we gestart een project te zoeken: Welke scholen hebben de grootste behoefte en hoe kunnen we ervoor zorgen dat de voorzieningen zo duurzaam mogelijk zijn? En hoeveel kost dat? Het doel is om met 450.000 euro op twintig scholen een trainingsprogramma en nieuwe water- en sanitaire voorzieningen te realiseren.

klik hier voor meer informatie