https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Arusha.jpg

Water, sanitatie en hygiëne op scholen in Tanzania

Rotary en Water for Life zetten zich samen in om schoolkinderen van water, sanitatie en hygiëne op te voorzien.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/RWS_Rotary-89.jpg

Rotary voor water, sanitatie en hygiëne

De Rotary bestaat wereldwijd uit meer dan 34.000 clubs waarin meer dan 1,4 miljoen leden een veelomvattend netwerk van professionals vormen. Zij zetten vrijwillig tijd en kennis in om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotary is wereldwijd actief om schoon water, sanitatie en hygiëne voor iedereen bereikbaar te maken.

Wil jij met jouw Rotary Club meedoen met dit project?

Neem hier contact op met Bauke Boersma
Op minder dan de helft van de scholen in lage inkomenslanden is er drinkwater en een goed en veilig toilet beschikbaar voor kinderen. Iedere dag sterven er wereldwijd meer dan 1.300 kinderen per dag ten gevolge van diarree door vervuild water, slechte sanitatie en gebrekkige hygiëne. Soms kunnen kinderen, met name meisjes niet naar school omdat er geen voorzieningen zijn. Daarom hebben we gezamenlijk een eerste project opgezet in Arusha, Tanzania. Gezamenlijk zullen wij fondsen werven om toegang te kunnen realiseren tot goed en betrouwbaar drinkwater, sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne.

Meer weten over het project? Klik hier!

Steun ons en doneer

E-mailadres gebruiken we om uw donatie te bevestigen of als er iets mis is gegaan met de betaling.

Jouw gegevens

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/foto-voor-op-website2.jpg

Water for Life en School Water, Sanitatie en Hygiëne

Water for Life werkt sinds 2009 op scholen in Mozambique, Kenia en Ghana. Dit is gestart omdat onze partner waterbedrijven last hebben van vervuiling van het grondwater onder andere door slechte sanitatie. Door te werken op scholen werken wij midden in de samenleving aan de toekomst van de gemeenschappen.

De afgelopen jaren hebben we een benadering uitgewerkt: de voorzieningen zijn veilig, robuust en modern. Ze zijn goed en gemakkelijk te onderhouden en gebruiken geen water. Water for Life heeft in samenwerking met waterbedrijven al op meer dan 300 scholen in lage inkomenslanden met succes WASH voorzieningen aangelegd. Daarmee zijn concreet meer dan 175.000 kinderen bereikt! Het nieuwste project dat wordt gerealiseerd is het 10-scholen project in Mwanza.

Nieuws over het project

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Arusha_school_WASH-5.jpeg

Teenstra Foundation draagt bij!

De Teenstra Foundation draagt 10.000 euro bij aan het Rotary Arusha School WASH project.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/dreamclean-team.jpg

Even voorstellen: het Dream Clean Training Team!

Onder leiding van medewerkers van het lokale waterbedrijf, leerden kinderen op school in Arusha op een leuke manier over het belang van hygiëne en schoonmaken op hun school. Dit gebeurde met veel lol, zingen, handje klappen, training en planning. Een geslaagde dag dankzij het Dream Clean Training Team!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG-2288.jpg

de eerste 6 scholen bijna klaar!

Niet naar het toilet kunnen op school…Voor de kinderen van de Uhuru Primary School, in het centrum van Arusha, Tanzania, is dat heel normaal. Er waren op hun school toiletblokken aanwezig, maar die waren door instortingsgevaar al jaren buiten gebruik. Inmiddels zijn ze door leerlingen, ouders en docenten afgebroken omdat ze te gevaarlijk waren om te gebruiken.

Onze partners

https://www.waterforlife.nl/files/logos/Rotary.png
https://www.waterforlife.nl/files/logos/Knipsel.JPG
https://www.waterforlife.nl/files/logos/AUWSSA-Logo.jpg
https://www.waterforlife.nl/files/logos/WFLlogo.jpg
https://www.waterforlife.nl/files/logos/logo.svg