https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Picture_Andries.jpg

Collega’s fietsen in Kenia voor Water for Life

Een aantal collega's stapt van 8 tot 14 november op de fiets in Kenia om aandacht te vragen voor kraanwater wereldwijd en om geld in te zamelen voor Water for Life. Wil je deze collega’s steunen en bijdragen aan SDG6 - toegang tot water voor iedereen – ga dan naar Gravel for Water for Life - Africa (kentaa.com)

Evides collega's Jeroen Daniels, Harm van Donk, René Weeda en VEI-collega Andries van Eckeveld stappen samen met Antoon Blokland (consultant voor VEI) en Pim van der Male (van de Nederlandse ambassade in Kenia) op de fiets en gaan een week lang fietsen in Kenia. Ook een aantal collega's van Arusha Water en Nairobi Water vinden deze actie belangrijk en fietsen mee. Voor wie deze dappere fietsers nog niet kent, stellen we ze kort aan je voor.


https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Jeroen-Daniels.jpg

Jeroen Daniels is adviseur bronbescherming en zoetwaterbeschikbaarheid bij Evides. Hij vindt het belangrijk om mee te fietsen omdat: “schoon drinkwater in Nederland een vanzelfsprekendheid lijkt. In veel lage inkomenslanden is dat helemaal niet het geval. Een groot deel van de bevolking in Kenia is nog niet aangesloten op het drinkwatersysteem. Ik hoop op jullie hulp, want met een donatie van €18,- per jaar (5 cent per dag) help je al één persoon aan schoon drinkwater!”.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/optie1.jpg

Harm van Donk werkt als manager Operatie en Beheer bij Evides: “We gaan al fietsend langs de verschillende drinkwaterbedrijven en projecten in Kenia, om te zien én te laten zien hoe het er daar aan toe gaat. Er wordt veel bereikt, maar er is ook nog veel nodig. Daarom doe ik hierbij de oproep: denk na over hoe jij je steentje kan bijdragen. Bovendien ervaren we vanaf de fiets ook de situatie in het land en kijken we naar bronbescherming, de drinkwaterbehoefte en -kwaliteit. Vanaf de fiets zie, proef en ruik je een land nou eenmaal veel beter dan vanuit de auto of bus.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Rene-Weeda.jpg

René Weeda is werkzaam als Ontwerper Pijpleidingen bij Evides. Over zijn deelname vertelt René: “Mede door mijn deelname aan de 24 uurs-Maas Challenge ben ik me bewust geworden hoe drinkwater het verschil maakt voor mensen die er geen directe toegang toe hebben. Via dit fietsavontuur hoop ik dat we dit op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen bij een steeds groter publiek.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture_Andries.jpg

Andries van Eckeveld werkt als Project Manager voor VEI in Tanzania: “In mijn werk in Tanzania zie ik dagelijks de gevolgen van de beperkte beschikbaarheid van (drink)water. Daarvoor moet meer aandacht komen. Door langs projecten te fietsen en die in beeld te brengen laten we de impact van het werk van VEI en Water for Life zien. En al fietsend spreken we veel mensen over hun strijd voor water. In onze projecten werken we hard aan verbetering van de watersituatie ter plaatse en deze tocht is een mooie manier om dat nogmaals onder de aandacht te brengen.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Antoon.jpg

Antoon Blokland werkt als consultant voor VEI: “Al 20 jaar werk ik in Afrika en Azië aan toegang tot gezond drinkwater voor iedereen. Nog steeds leven 2 miljard mensen zonder toegang tot gezond drinkwater. In november fiets ik langs de projecten waar ik de afgelopen jaren voor VEI bij betrokken ben geweest, om te ontdekken wat de uitdagingen zijn om iedereen van gezond drinkwater te voorzien.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Pim-Fietsen-Kenia.jpg

Pim van der Male zit namens de Nederlandse ambassade in Kenia en stapt ook op zijn fiets: “Te weinig, te veel of vies water: ik zie in Kenia dagelijks wat dat betekent. Water moet hoger op de agenda en met deze fietstocht dragen we daar absoluut aan bij.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/IMG-20220623-WA0003.jpg

Water for Life

In Nederland is drinkwater uit de kraan heel vanzelfsprekend, maar helaas hebben meer dan 2 miljard mensen wereldwijd geen toegang tot schoon drinkwater. Daarom hebben de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML, PWN en Waterbedrijf Groningen de Stichting Water for Life opgericht. Water for Life legt in lage inkomensgebieden waterleidingen aan, bouwt waterpunten en zorgt voor toiletten op scholen. Met jouw bijdrage kan Water for Life dit blijven realiseren. Al met 5 cent per dag help je één persoon aan schoon drinkwater.

Support onze collega's en help ook mee voor kraanwater wereldwijd!