https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Afbeelding2_2021-05-19-103822.jpg

Een succesvolle pilot op twee scholen in Arusha, Tanzania

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Afbeelding1.jpg

Voor de uitvoering van dit project is gestart met een pilotfase op twee scholen. Dit om ervoor te zorgen dat alle stakeholders op één lijn zitten, het team en de rollen en verantwoordelijk helder te maken en om te borgen dat de nieuwe infrastructuur op de juiste manier, met de beste aannemers worden gebouwd.

De uitvoering van het project verloopt onder supervisie van het lokale waterbedrijf en de gemeente. Zij verzorgen de aanbesteding, selecteren de aannemer en zorgen ervoor dat er gebouwd wordt van goede kwaliteit. Bijna dagelijks waren Emmanuel en Abdullah (Waterbedrijf Arusha) en Allen (gemeente Arusha) te vinden bij de twee basis scholen Kambi ya Maziwa en Suje in Arusha.

Daarnaast verleent VEI supervisie. Onze collega Linda Baas werkt al jaren als school WASH expert in onder andere Mozambique, Kenia en Ghana, nu dus ook in haar eigen woonplaats Arusha. Op deze manier streven we naar de beste kwaliteit om de duurzaamheid te kunnen borgen.

Na de bouw van de toilet en watervoorziening op deze twee pilotscholen zijn de werken geëvalueerd en eventuele aanpassingen gedaan. Zo waren er tegels tot het plafond, wat natuurlijk zonde is van de kosten en moet de deur van het invalidetoilet iets breder. Wel zijn we zeer tevreden en verliep de samenwerking met de aannemers goed. Hier kunnen we zeker verder op bouwen. Op naar de volgende 23!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding3_2021-05-19-104009.jpg

Rotary Arusha op bezoek bij de pilot school: Kambi ya Maziwa in Arusha