https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/PHOTO-2020-08-25-19-10-33.jpg

Zimbabwe - Schoon drinkwater in Hopley

Door de slechte watervoorziening in de wijk Hopley, is deze wijk een hotspot voor cholera uitbraken. Er wonen in totaal 14.000 mensen die zijn aangewezen op de waterpompen waarvan een groot deel niet werkt door droogte of technische defecten.

Water for Life, heeft samen met het lokale waterbedrijf een project opgezet om een leidingnetwerk aan te leggen en aansluitingen te realiseren, zodat deze mensen straks toegang hebben tot betaalbaar drinkwater. De Cees Kant Stichting draagt bij aan de bouw van de publieke waterpunten, waardoor mensen in én net buiten de wijk gebruik kunnen maken van dit drinkwater.

November 2019

Goed drinkwater om cholera uit te bannen in Hopley, Zimbabwe

Voor dit project is gestart met het uitvoeren van een huis-aan-huis onderzoek. Er wordt gekeken hoe de mensen wonen, wat ze kunnen betalen en of zij gebruik willen maken en het drinkwater kunnen betalen. Samen met een lokale NGO wordt straks een trainingsprogramma opgezet over goede hygiëne, maar ook de verantwoordelijkheden van het waterbedrijf en die van de toekomstige klanten.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/Foto1.png
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/huis-aan-huis_zimbabwe.jpg

Februari 2019

Huis-aan-huisonderzoek en materialen onderweg!

De leidingen die nodig zijn, zijn op transport gezet in Johannesburg (zie foto’s). Helaas zijn deze vertraagd, doordat de vrachtwagens door de lock-down op de grens tussen Zuid Afrika en Zimbabwe waren gestopt en teruggestuurd. Gelukkig, na het sturen van diverse brieven van het ministerie zijn de vrachtwagens inmiddels weer onderweg.

Mei 2020

Lockdown in Zimbabwe

Op dit moment is er een lockdown in Zimbabwe, waardoor het project stil ligt. De verwachting is dat we na de lockdown verder kunnen. Vooralsnog hopen we dat de mensen aan het eind van het jaar toegang hebben tot drinkwater!

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1600x900_fit_center-center_85_none/leidingen-zimbabwe.jpg