https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/DECA4008.JPG

Mozambique - Drinkwater in Mecanagro & Goto

10,9 km waterleidingnetwerk

1.571 huisaansluitingen

6.666 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/ACXK7501.JPG

Tijdens de cycloon Idai is de watervoorziening in de stad Beira hard getroffen. Ook in de twee wijken Mecanagro & Goto. Na de storm zijn deze mensen aangewezen op regenwater om te drinken.

Om hier iets aan te doen zijn we samen met het lokale waterbedrijf FIPAG aan de slag gegaan. In de twee van deze wijken, Mecanagro en Goto, leggen we leidingnetwerk aan en kunnen de mensen straks een hiuisaansluiting aanvragen. Hiervoor is een plan gemaakt en zullen aannemers woden geselecteerd die de werken uitvoeren. Ook zullen we samen met een lokale NGO trainingen geven over hygiëne en goed watergebruik.

Nieuws uit Mecanagro & Goto

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding5.jpg

Water in Mecanagro en Goto na cycloon Idai

In 2018 raasde cycloon Idai over de wijken Mecanagro en Goto in Mozambique en vernielde 90% van de huizen, wegen en watervoorziening. We gingen meteen aan de slag om de watervoorziening weer op te bouwen. 6.666 mensen hebben nu toegang tot betrouwbaar kraanwater.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/FIPAG.jpg

Wij werken al sinds 2006 samen met het waterbedrijf FIPAG. Dit is een publiek waterbedrijf dat door het hele land in de stedelijke gebieden verantwoordelijk is voor een goede drinkwatervoorzieningen. Gezamenlijk hebben wij onder meer projecten opgezet en uitgevoerd in Maputo, Xai-Xai, Chimoio en Nampula.