https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Rotary_RWS.jpg

Rotary Nederland en Water for Life ondertekenen vriendschap

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/RWS_Rotary-89_2021-02-16-132816.jpg

Via het waterplatform van de Rotary en hun ledennetwerk kwamen Water for Life en de Rotary elkaar tegen. Het was een genoegen met elkaar te spreken op onder meer het Water Webinar. Bij diverse Rotary Clubs in Nederland is Water for Life vervolgens uitgenodigd om te vertellen over ons mooie werk.

Rotary voor Water, Sanitatie en Hygiëne
De Rotary bestaat wereldwijd uit meer dan 34.000 clubs met een veelomvattend netwerk van meer dan 1,4 miljoen leden en professionals. Zij zetten vrijwillig tijd en kennis in om de maatschappij waarin zij leven te dienen. De Rotary is wereldwijd actief om schoon water, sanitatie en hygiëne voor iedereen bereikbaar te maken.

Samen voor 27.000 kinderen water, een toilet en goede hygiene op school in Arusha
In 2019 zijn we gestart om ons eerste gezamenlijke project op te zetten in Arusha, Tanzania. In samenwerking met de Rotary Club in Arusha, de gemeente en het waterbedrijf, zijn we gestart een project te zoeken: Welke scholen hebben de grootste behoefte en hoe kunnen we ervoor zorgen dat de voorzieningen zo duurzaam mogelijk zijn? En hoeveel kost dat? Het doel is om met 450.000 euro op twintig scholen een trainingsprogramma en nieuwe water- en sanitaire voorzieningen te realiseren.