https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Innocent-1.jpeg

Engineer Innocent Ndagijimana over zijn Water for Life-project in Rwanda

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Innocent-2.JPG

Innocent Ndagijimana is Engineer bij WASAC, een lokaal waterbedrijf in Rwanda. Als Engineer is hij verantwoordelijk voor het ontwerpen, repareren en aanleggen van watervoorzieningssystemen om mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Hij is nu gestart met een Water for Life project om in de stad Rwamagana in Rwanda 11.322 mensen en kinderen van 5 scholen toegang te geven tot drinkwater.

“In het grootste deel van Rwamagana ligt op dit moment geen leidingnetwerk. We breiden eerst een bestaande waterleiding in een nabij gelegen gebied uit zodat ook mensen in Rwamagana toegang krijgen tot drinkwater. Op dit moment halen veel mensen in arme wijken in Rwanda water uit putten of de rivier. Dit water is vaak vervuild en niet veilig om te drinken. WASAC en Water for Life gaan ervoor zorgen dat ook mensen uit deze wijken toegang krijgen tot schoon drinkwater. Hierdoor zullen er in deze wijken in de toekomst veel minder water gerelateerde ziektes voorkomen.”

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Innocent-1.jpeg

Toegang tot water, en nog veel meer

Innocent: “Vrouwen en kinderen zijn vaak verantwoordelijk voor het dagelijks halen van water. Omdat kinderen vaak elke dag lange afstanden moeten lopen om water te halen, missen ze vaak een halve schooldag. Als ze een huisaansluiting hebben, kunnen ze weer naar school. Als vrouwen niet meer elke dag water hoeven te halen, houden ze meer tijd over voor een baan, zoals het verkopen van groenten op de markt. De inwoners kunnen niet wachten tot het project begint. Als ik in het projectgebied kom, word ik direct aangesproken door de mensen die ontzettend blij zijn dat ze binnenkort ook toegang hebben tot schoon drinkwater. Ik ben ontzettend trots en blij dat ik een Water for Life project mag starten en hoop er in de toekomst nog veel meer te mogen doen.”

Meer lezen over onze projecten in Rwanda?