Onze projecten in Rwanda

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/rwanda.jpg

Rwamagana Rwanda

Nieuws uit Rwanda

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Innocent-1.jpeg

Engineer Innocent Ndagijimana over zijn Water for Life-project in Rwanda

Innocent Ndagijimana is Engineer bij WASAC, een lokaal waterbedrijf in Rwanda. Als Engineer is hij verantwoordelijk voor het ontwerpen, repareren en aanleggen van watervoorzieningssystemen om mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Hij is nu gestart met een Water for Life project om in de stad Rwamagana in Rwanda aan de slag te gaan om 11.322 mensen en 5 scholen toegang te geven tot drinkwater.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Rwanda-Chantal.JPG

Water for Life zorgt voor drinkwater voor terugkerende vluchtelinge Chantal uit Rwanda

Chantal Mukamana: “Door de vele burgeroorlogen moesten mijn familie en ik vluchten uit Rwanda. Toen de situatie in Rwanda weer stabiel was, zijn we teruggekeerd. Maar we moeten ons leven weer helemaal opnieuw opbouwen. Omdat we een wateraansluiting niet kunnen betalen, hebben we geen drinkwater. Daarom haal ik nu elke dag water voor mij en mijn familie bij een onbeschermde bron."

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/94A4094.jpg

Internationale Vrouwendag: Vrouwelijke collega's bij waterbedrijven aan het woord

Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Vaak zijn het vrouwen en meisjes die ver moeten lopen om drinkwater te halen. Hierdoor kunnen zij soms niet naar school of hun werk. Verschillende vrouwelijke collega’s zetten zich via lokale waterbedrijven in om deze mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Vandaag laten we twee vrouwelijke collega’s, Fabiola en Meseret, aan het woord over hun baan bij een waterbedrijf.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/fiets-Rwanda.jpg

Onze samenwerking

In Rwanda werken we samen met het waterbedrijf WASAC het publieke waterbedrijf. Het doel van dit waterbedrijf is om goede kwaliteit, betrouwbaar en betaalbaar drinkwater en sanitaire voorzieningen te leveren, door middel van continue innovaties en naar de wens van klanten.

Rwanda ligt in Centraal Afrika. Het land is kleiner dan Nederland. Het wordt ook wel 'het land van duizend heuvels' genoemd.

https://www.waterforlife.nl/files/logos/WASAC.gif