https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Lina2-2.PNG

Mozambique - Leidingnetwerk en openbare waterpunten in Xai-Xai

15 km leidingnetwerk

10 watertappunten

10.000 mensen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Lina-5.PNG

Door de slechte watervoorziening komen in de wijk Tsansatine in de stad Xai-Xai nog ziektes als cholera voor. Om die reden zijn de inwoners naar de gemeente gestapt om toegang tot schoon kraanwater te vragen.
De inwoners van Tsansatine zijn erg arm en hebben vaak geen vast inkomen waardoor het voor hen vaak niet mogelijk is om te sparen en aan het einde van de maand hun waterrekening te betalen. Daarom is er samen met de bevolking voor gekozen om tien publieke waterpunten aan te leggen, waar zij straks jerrycans drinkwater kunnen kopen voor een vast tarief. Naast de nieuwe infrastructuur, worden ook, samen met lokale gezondheidsorganisaties trainingen gegeven aan nieuwe klanten over hoe zij veilig water kunnen halen en hoeveel ze voor het kraanwater moeten betalen en waarom. Het lokale waterbedrijf blijft monitoren of inwoners duurzaam omgaan met het kraanwater om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst veilig en voldoende kraanwater is.

Nieuws uit Xai-Xai

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/DSC_1642-1.jpg

Lina's project is gelanceerd!

Op 22 maart, op Wereld Water Dag, is het project van Lina in Mozambique officieel gelanceerd. Hierbij waren alle stakeholders aanwezig.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Lina2-2.PNG

Binnenkort schoon kraanwater voor Lina en haar buurtgenoten

De afgelopen maand vertelden wij over Lina. Zij woont in de wijk Tsansatine in Mozambique. Hier wonen meer dan 10.000 mensen. Door de slechte watervoorziening komen hier nog ziektes als cholera voor. Er is samen met de bevolking voor gekozen om tien publieke waterpunten aan te leggen, waar zij straks een jerrycan drinkwater kunnen kopen voor een vast tarief.

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/FIPAG.jpg

Water for Life werkt al lange tijd samen met FIPAG om meer mensen beter drinkwater te kunnen leveren.