https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/Mwanza2.jpg

Tanzania - Drinkwater in Mwanza

71,8 km leidingnetwerk

3.200 huisaansluitingen

20.840 mensen drinkwater

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Mwanza-klant.jpg

De stad Mwanza ligt in het noordwesten van Tanzania, aan het Victoriameer. In totaal wonen er bijna 770.000 mensen, waarvan ongeveer de helft toegang heeft tot drinkwater. In de stad Mwanza zijn 37 arme wijken. Juist in deze wijken is geen of onvoldoende leidingnetwerk. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat wij samen met het waterbedrijf hebben uitgevoerd, dat een groot deel van de inwoners de aansluiting bij het waterbedrijf van 60 euro niet kunnen betalen. Hierdoor zijn de mensen toegewezen op het halen van buren en betalen zij vaak veel meer voor het drinkwater dan de directe klanten.

Samen met het lokale waterbedrijf zijn we een project opgestart om het leidingnetwerk uit te breiden naar deze wijken. Daarnaast wordt er een subsidie gegeven op de aansluitingen. Een deel van de kosten voor een huisaansluiting betreft de kosten voor de aanschaf van materialen als de leidingen naar het hoofdnetwerk en de kraan. Deze kosten worden door Water for Life gefinancierd, waardoor deze klanten enkel de servicekosten van 8 euro nog hoeven te betalen. Samen met de lokale leiders wordt een campagne opgezet in de wijken om deze aansluitingen te promoten. Hierdoor hebben straks ook de mensen in deze wijken gewoon een huisaansluiting in de tuin.

Nieuws uit Mwanza

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Maryam.jpg

Maryam is nu klant bij het Waterbedrijf

Ondertussen heeft Maryam haar eigen huisaansluiting en is ze trotse klant van het lokale waterbedrijf. "Ik ben zo ontzettend blij dat ik nu een eigen kraan heb en niet meer hoef te sjouwen met jerrycans vol water".

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/mary2.png

Water for Life maakt het verschil in Mwanza, Tanzania

een impressie

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/20201105_143833-2.jpg

In Mwanza hebben 15.000 mensen nu drinkwater aan huis

In Mwanza in Tanzania hebben 15.000 mensen nu een eigen wateraansluiting. Hierdoor hebben ze thuis drinkwater uit de kraan? en hoeven ze niet meer ver te lopen om water te halen of water te kopen bij de buren of verkopers. Daarnaast is het water via het lokale waterbedrijf nog goedkoper ook!

Onze partner

https://www.waterforlife.nl/files/logos/download.jpeg