Onze projecten in Ghana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_1353.JPG

Santeo, Ghana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_1485.JPG

Adenta, Ghana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Wa-1.jpg

Wa, Ghana

Nieuws uit Ghana

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_1187.JPG

Faustina moest vroeger water halen, maar is nu manager bij een waterbedrijf in Ghana

Als kind moest Faustina elke dag voor schooltijd meer dan een uur lopen om water te halen. Nu werkt ze als manager bij Ghana Water Company Ltd., het waterbedrijf in Ghana, en is ze verantwoordelijk voor het leveren van drinkwater aan mensen in de armste wijken van Ghana.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/3.jpg

Inwoners van Amasaman en Santeo zijn klant bij het waterbedrijf

Stel je eens voor dat je iedere dag uren bezig bent om water te halen. Gelukkig is dit voor inwoners van Amasaman en Santeo in Ghana nu niet meer het geval. Ze zijn nu klant bij het lokale waterbedrijf en hebben een eigen kraan aan huis.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/foto-2.jpg

Cor Lievers vertelt over zijn werk bij het waterbedrijf in Ghana

Cor Lievers is Hoofd Onderhoud Distributie bij Waterbedrijf Groningen en ging meerdere keren als expert naar verschillende waterbedrijven in het buitenland. Hij woonde onder andere voor langere tijd in Ghana. Tien jaar na zijn vertrek uit Ghana kwam hij hier terug en zag de impact die hij en zijn collega’s hebben gemaakt.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/JB2011_MG_6433-waterdrager-zwarte-teil-avrl-bewerkt1000pix.jpg

Onze samenwerking

Al sinds 2012 werken wij samen met het lokale waterbedrijf Ghana Water Company Ltd. Samen hebben wij al meer dan 26 projecten afgerond. Al meer dan 143.000 mensen in de lage inkomenswijken hebben nu toegang tot drinkwater. Ook werkten wij samen met de gemeenten Tamale, Cape Coast, Elmina en Accra samen om water en sanitaire voorzieningen te verbeteren op scholen. In totaal hebben wij op meer dan 140 scholen gewerkt.

Ghana ligt in west Afrika en is zes keer zo groot als Nederland. In totaal wonen er wonen meer dan 30 miljoen mensen. De hoofdstad is Accra.

https://www.waterforlife.nl/files/logos/download.png