https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/94A3364.jpg

Wat doen we

Samen met waterbedrijven realiseren wij duurzame toegang tot drinkwater en een toilet.

1.375.776 mensen bereikt

112 projecten afgerond

in 11 landen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Kaart-WFLvEL_2021-01-19-143720.png
https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture3_2020-10-29-085212.jpg

Drinkwater, een toilet en hygiëne trainingen op scholen

Dit zijn Nana en Beatrice. Zij gaan naar de basisschool Arcu Bishop Amissah in Ghana. Eerst was er geen goed toilet op school en moesten zij naar huis of hun behoefte in de bosjes doen. Dankzij Water for Life zijn er nu goede toiletten voor jongens en voor meisjes, is er drinkwater en krijgen de leerlingen les op school over veilig watergebruik en hygiëne.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture1_2020-10-29-083159.jpg

Kraanwater dankzij een eigen huisaansluiting

Dit zijn Josefina en Gomez uit Bayawan, op de Filipijnen. Eerst moesten zij ver lopen om water te halen uit een rivier. Dankzij Water for Life ligt er nu waterleidingnetwerk waardoor Josefina en Gomez, net als 13.000 andere mensen trotse klant van het waterbedrijf.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Waterverkoper-Ghana.JPG

Betaalbaar drinkwater via een openbaar waterpunt

Dit is Anthony Awotwe. Anthony is door zijn buurtgenoten en het drinkwaterbedrijf Ghana Water Company Ltd aangesteld als waterverkoper. Dit betekent dat hij het openbare tappunt die Water for Life bouwde beheert. Hierdoor verdient hij iets extra's naast zijn werk als beveliger. Voordat deze tappunten er waren, moesten de 4.000 mensen in deze omgeving altijd ver lopen voor water. Dat is nu verleden tijd.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_2006.JPG

Indonesië - Nieuw leidingnetwerk in Genuk

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_1355.JPG

Ghana - Een huisaansluiting in Ammasaman, Santoe, Adenta

In Ghana is een huisaansluiting erg duur, helemaal voor de mensen met een laag inkomen. Met dit project wordt straks in drie wijken een huis-aan-huis onderzoek gedaan om te kijken wie er wonen, wat deze mensen verdienen en waarom zij nu nog geen aansluiting hebben. Indien zij voldoen aan de criteria kunnen zij al dan niet met subsidie een eigen huisaansluiting aanvragen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/IMG_1485.JPG

Ghana - Drinkwater in Okataban-man, Adenta

Okataban-mn is een wijk in Accra waar geen watervoorziening is. Samen met het waterbedrijf leggen we leidingen aan en kunnen mensen straks met een subsidie een aansluiting aanvragen. In totaal worden hiermee 16.000 mensen bereikt.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A5461.jpg

Duurzame toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen

Wij voeren onze projecten uit in samenwerking met lokale partners. De projecten die wij financieren zijn gericht op het realiseren van betaalbare duurzame voorzieningen voor mensen in arme wijken. Onze partners zorgen ervoor dat de kwaliteit van de infrastructuur goed is. Als het project is afgerond, is het lokale waterbedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer. Op die manier hebben de mensen nu, maar ook in de toekomst toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Ook gaan wij regelmatig terug naar onze projecten, om te kijken of alles nog werkt en goed wordt onderhouden. Zo niet, dan kijken we samen met de waterbedrijven hoe we dit kunnen oplossen.

wil je meer weten over onze werkwijze, klik dan hier