https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x960_fit_center-center_85_none/DSC01004.jpg

Wat doen we

Samen met waterbedrijven realiseren wij duurzame toegang tot drinkwater en een toilet

1.716.311 mensen bereikt

147 projecten afgerond

in 18 landen actief

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Wereldkaart-WFL-marielle-blauw.png

Klik hieronder op de landen om te zien welke projecten er nu lopen

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture3_2020-10-29-085212.jpg

Water for Life op scholen

Dit zijn Nana en Beatrice. Zij gaan naar de basisschool Arcu Bishop Amissah in Ghana en hadden geen toilet op school. Zij gingen naar huis of deden hun behoefte in de bosjes. Dankzij Water for Life zijn er nu goede toiletten voor jongens en voor meisjes, is er drinkwater en krijgen de leerlingen les op school over veilig watergebruik en hygiëne.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Picture1_2020-10-29-083159.jpg

Kraanwater aan huis

Dit zijn Josefina en Gomez uit Bayawan, op de Filipijnen. Eerst moesten zij ver lopen om water te halen uit een rivier. Dankzij Water for Life ligt er nu waterleidingnetwerk waardoor Josefina en Gomez, net als 13.000 andere mensen, trotse klant van het waterbedrijf zijn.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/Waterverkoper-Ghana.JPG

Een waterpunt met betaalbaar drinkwater

Dit is Anthony Awotwe. Anthony is door zijn buurtgenoten en het drinkwaterbedrijf Ghana Water Company Ltd. aangesteld als waterverkoper. Dit betekent dat hij het openbare tappunt, gebouwd door Water for Life, beheert. Hierdoor verdient hij iets extra's naast zijn werk als beveiliger. Voordat deze tappunten er waren, liepen de 4.000 mensen in deze omgeving altijd ver voor water. Dat is nu verleden tijd.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/dhaka.jpg

Bangladesh - Drinkwater in de sloppenwijken van Dhaka

Samen met de gemeenschap en het waterbedrijf gaan wij in vier sloppenwijken aan de slag. We zorgen ervoor dat er goed leidingnetwerk ligt en huishoudens krijgen gezamenlijk een waterpunt, die zij zelf moeten onderhouden en beheren. Hiervoor worden trainingen gegeven. Ook zullen we soms terug gaan naar de wijk om te kijken of alles goed gaat.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/sululta-2.jpg

Ethiopië - Drinkwater en toiletten op scholen in Sululta

Samen met het lokale waterbedrijf gaan we investeren in een beter leidingnetwerk zodat er meer drinkwater beschikbaar komt en mensen water kunnen krijgen via een huisaansluiting of publiek watertappunt. Ook worden op de twee scholen sanitaire voorzieningen gebouwd zodat de kinderen straks op school naar het toilet kunnen.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/Afbeelding2_2021-06-09-133409.jpg

Mozambique - Wateraansluitingen voor inwoners van Nampula

Dankzij Water for Life kan het lokale waterbedrijf in Nampula aan de slag. Er wordt 11 kilometer leidingnetwerk aangelegd, er worden trainingen gegeven aan de bevolking en door subsidie worden er huisaansluitingen gerealiseerd. Voor de mensen die een wateraansluiting of de waterrekening niet kunnen betalen, wordt een openbaar tappunt gebouwd. Hierdoor hebben alle inwoners straks toegang tot schoon drinkwater.

https://www.waterforlife.nl/files/visuals/_1920x1920_fit_center-center_85_none/94A5461.jpg

Duurzame toegang tot water en/of sanitatie

Wij voeren onze projecten samen met lokale partners uit. Wij financieren projecten om voor mensen in arme wijken betaalbare duurzame voorzieningen te realiseren. Onze partners zorgen ervoor dat de kwaliteit van de infrastructuur goed is. Als het project is afgerond, is het lokale waterbedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer. Op die manier hebben de mensen nu, maar ook in de toekomst, toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Wij gaan regelmatig terug naar onze projecten om te checken of alles nog werkt en goed wordt onderhouden. Zo niet, dan kijken we samen met de waterbedrijven naar een oplossing.

Bekijk hier onze werkwijze